Blog

Nieuw!! Online consultaties @Sanostra

Online consultaties waarbij u als patiënt centraal staat!

De wereld is de laatste weken razendsnel verandert. Van de ene dag op de andere is iedereen genoodzaakt om thuis te blijven. Covid-19 zet ons voor heel wat uitdagingen. Paramedische praktijken zoals Sanostra worden geadviseerd te sluiten. Niet noodzakelijke behandelingen moeten uitgesteld worden(bron: sciensano).  We zijn ervan overtuigd dat de regels van ‘social distancing’ gerespecteerd moeten worden, maar dit wil niet zeggen dat we onze visie momenteel ook stopzetten. Onze filosofie ‘Sanostra’ vertaald ‘onze gezondheid’ willen we ook in deze periode verderzetten.

We zijn ervan overtuigd dat zorg voor onszelf in deze periode cruciaal is. De therapeuten van Sanostra hebben de ervaring om u in deze periode te begeleiden in de zorg voor uzelf. Wij kunnen je professioneel advies geven vanop afstand. Door middel van moderne communicatietechnieken (zoom, WhatsApp, Skype, …) kunnen we contact vanop afstand maken. Onze passie is het geven van professioneel advies rond gezondheid en vitaliteit.

Tijdens een online consultatie behouden we de kernwaarden van Sanostra: u als patiënt staat centraal. We garanderen dan ook een persoonlijke aanpak! Ook online trachten we iedere patiënt optimaal te coachen.

We kunnen u helpen bij:

 • gezondheidsvragen
 • pré en postnataal advies (bekkenbodemtraining)
 • bewegingsadvies
 • loopanalyse en advies
 • creëeren van een positieve mindset

“The measure of intelligence is the ability to change.”
– Albert Einstein –

 

Nieuwe collega Michel Goossens: MNRI©therapeut

Graag verwelkomen we onze nieuwe collega Michel Goossens. Michel is in 1990 afgestudeerd als Kinesist. Vervolgens volgde hij nog specialisaties in de sportkinesitherapie en psychomotore kinesitherapie. Vanaf 2009 is hij zich gaan specialiseren in neurosensorimotorische reflexintegratie.

MNRI is een behandelingswijze ontwikkeld door Dr. Svetlana Masgutova. De methode bestaat uit een reeks technieken, gericht op het herstel en de rijping van het centrale zenuwstelsel. Daar waar  bepaalde reflexpatronen onvoldoende of niet in het centrale zenuwstelsel zijn geïntegreerd, blijven zij als stoorzender werken. Het stimuleren en integreren van deze patronen zorgt voor een ontwaken van het natuurlijk zelfregulerend vermogen van het menselijk lichaam. Deze hebben direct effect op houding, motoriek, gedrag, cognitie en welbevinden. Deze veilige technieken zorgen ervoor dat zowel kinderen als volwassenen komen tot een optimale ontwikkeling en functioneren.

Michel volgde onderstaande modules:

 • Archetype Movement Integration (2017: 24 uur)
 • Dynamic and Postural Reflex Pattern Integration (2009: 32 uur, 2015: 32 uur, 2018: 32 uur)
 • Lifelong Reflex Integration (2015: 32 uur)
 • Neuro-structural Reflex Integration (2017: 32 uur)
 • Proprioceptive and Cognitive Reflex Integration (2016: 24 uur)
 • Reflex Integration Disorder and PTSD recovery (2016: 24 uur)
 • Solution for Dyslexia (2019: 16 uur)
 • Tactile Integration (2016: 16 uur)
 • Visual and Auditory Reflex Integration (2011: 24 uur)

Voor meer info over MNRI:

https://masgutovamethod.com/the-method/the-mnri-method-approach-programsh

ttps://www.masgutovamethode.nl/•-reflexintegratie/

MNRI therapeut Michel Goossens

 

Voor meer info over MNRI© of voor afspraken bij Michel: +32 474 73 63 69

 

Nieuwe collega Floris Willem

Graag verwelkomen we onze nieuwe collega Floris Willem. Floris heeft zijn ervaring als kinesist aangevuld met de vaardigheden en inzichten uit de opleiding osteopathie. Zo wil hij helpen om mensen op weg te zetten naar een klachtenvrij functioneren. Met osteopathie wil hij verder kijken en voelen in het menselijk lichaam. Floris combineert graag zijn behandelingen met het motiveren tot bewegen, aangepast aan ieders persoonlijk niveau en intensiteit. Zo kunnen we samen streven naar een evenwichtige en gezonde levensstijl!

online afspraak

P O S T N A T A L E  L E S S E N R E E K S

Wil jij na je bevalling graag terug beginnen bewegen?

Welke oefeningen zijn goed en welke vermijd je beter nog even? Zwangerschap

en bevalling hebben een serieuze impact op het lichaam van onze mama’s. De

juiste begeleiding is noodzakelijk om complicaties te voorkomen en je lichaam

terug sterk te maken.

Deze lessenreeks is een combinatie van relaxatie, stretching en

spierversterkende oefeningen waarbij de focus voornamelijk ligt bij

de bekkenbodem en rompstabiliteit.

De perfecte aanvulling bij je postnatale kiné-sessies.

Baby’tjes zijn meer dan welkom in de les, dus geen excuus voor mama om niet

te bewegen.

Samen bewegen is zoveel leuker dan alleen!

FIJNE OPBOUWENDE LESSENREEKS ONDER PROFESSIONELE BEGELEIDING

 

7 W E K E N T O T A A N D E K E R S T V A K A N T I E

K E N N I S M A K I N G + T H E O R I E : 7 / 1 1 : 1 3 U – 1 4 U 3 0 @ S A N O S T R A

P R A K T I J K L E S 1 O F 2 K E E R / W E E K : S T A R T W E E K V A N 1 1 / 1 1 @ I N N E R B A L A N C E C E N T E R

– M a a n d a g : 9 u 3 0 – 1 0 u 3 0 ( u i t z . 1 1 / 1 1 – – > d i . 1 2 / 1 1 : 1 4 u – 1 5 u )

– D o n d e r d a g : 1 4 u – 1 5 u

P r i j s : 1 x / w k : € 8 0 , 2 x / w k : € 1 5 0

 

Nieuwe collega Leoni Dieltjens

Vanaf heden zal Leoni Dieltjens ons team komen versterken. Leoni is een zeer gemotiveerde kinesitherapeute die zich net als de rest van ons team aan het verdiepen is in de Osteopathie. Leoni heeft tijdens haar opleiding de afstudeerrichting pediatrie gevolgd. Naast haar kennis in de psychomotoriek en neuromotorische therapie heeft ze ook een bijzondere interesse voor vestibulaire klachten en kaak- en kauwproblematiek.

Welkom in ons team Leoni!

Via onze online agenda kan u gemakkelijk een afspraak inboeken bij Leoni:

Online afspraak Leoni

 

Terugbetaling Osteopathie D.O.

Sinds begin oktober is Sanostra osteopaat Bram Crikemans erkend door de Belgische ziekenfondsen.

Hierdoor kan u genieten van een terugbetaling van 10 euro door de ziekenfondsen. Na elke consultatie krijgt u van uw osteopaat een uniform “attest osteopathie” dat u kan aanbieden aan uw ziekenfonds. Er wordt een tussenkomst voorzien van 10 EURO per consultatie met een minimum van 5 en een maximum van 6 consultaties per kalenderjaar. Het bedrag en het aantal tussenkomsten kan licht variëren afhankelijk van bij welk ziekenfonds men aangesloten is.

Sommige aanvullende verzekeringen (DKV Medi Pack, OZ Medicalia, partena Medicalia, …) voorzien, in specifieke polissen, een hogere terugbetaling van osteopathische zorg. Wij raden u aan om inlichtingen in te winnen bij uw verzekeraar.

CM, OZ, VNZ, De Voorzorg, Bond Moyson: 5 x 10 euro

Partena, Liberale mutualiteit: 6 x 10 euro

Voor meer info kan u terecht bij Bram: 0474 63 41 19

 

Afgestudeerd: Osteopaat D.O.

Op 15 september 2018 is Sanostra therapeut Bram Crikemans afgestudeerd als Osteopaat D.O. Na het volmaken van een 6-jarig opleidingstraject en een eindverhandeling in de Osteopathie mag Bram zich nu gediplomeerd Osteopaat noemen.

Bram werkte het voorbije jaar een eindverhandeling af bij lopers rond het topic positie van de voet: ‘The effect of a general osteopathic intervention on the foot posture in runners’.

Als Osteopaat D.O. behandelt en coacht Bram mensen naar een pijnvrij en optimaal functioneren.

U kan bij Bram terecht voor:

 • Osteopathie
 • sportkinesitherapie
 • coaching en trainingsbegeleiding
 • loopadvies

Voor meer info kan u terecht bij Bram: 0474 63 41 19

 

Bijscholing: Yoga meets Physio

Vorige week hebben beide Sanostra therapeuten de bijscholing: “Yoga meets physio” gevolgd. Gedurende een hele dag werden wij ondergedompeld in de magie van yoga. Zelf waren we al overtuigd van de kracht van yoga en hebben we in het verleden al zelf lessen gevolgd.

De bijscholing gaf een integratie van yoga in de behandeling van musculoskeletale klachten en pijn. Wij hebben de bijscholing gevolgd om volgende redenen:

 • yoga is hot, veel mensen beoefenen yoga. Dus is het als therapeut ook belangrijk om deze bewegingsvorm goed te begrijpen.
 • De patiënt kunnen motiveren om yoga te doen en dit op een veilige manier.
 • Yoga oefeningen kunnen aanpassen in functie van biomechanische mogelijkheden van de patiënt.
 • Het toepassen van yoga bij musculoskeletale klachten en pijn.
 • Yoga therapie vormt een mooie hands-off begeleiding binnen de hands-on aanpak van de manuele therapie.

Het is uiteraard niet de bedoeling om zelf yoga lessen te gaan geven. In de ruime omgeving van de praktijk zijn er voldoende ervaren yoga docenten waar we mee kunnen samenwerken. Overleg is steeds mogelijk.

Voor meer info kan u terecht bij Liese of Bram.

Namasté!

 

Seizoensrust & return to sport

Waarom zien wij elk jaar dezelfde blessures in augustus en september?

Naar jaarlijkse gewoonte zien we in augustus en september bij de opstart van de ploegsporten veel blessures. Ieder jaar zien we dat overbelastingsletsels die vaak al op het einde van het seizoen aanwezig waren gewoon terug opflakkeren bij de start van het nieuwe seizoen. Sporters vertellen ons ieder jaar hetzelfde: “Ik heb toch 2 maanden rust gehad?”.

Waarom is rust niet voldoende na het seizoen?

 • Als je je lichaam op een hoog niveau wilt laten presteren, is het nodig om je lichaam heel het jaar door te verzorgen. Dit is niet alleen nodig als je wilt sporten op hoog niveau, maar ook nodig als je in je dagelijks leven en werk op hoog niveau wil functioneren. Cruciale factoren hiervoor zijn gezonde voeding, voldoende beweging, voldoende buitenlucht, zonlicht en rust op de juiste momenten. Als je dus tijdens het seizoen wilt presteren, zal je ook buiten het seizoen voldoende moeten bewegen zodat je lichaam in optimale omstandigheden aan het seizoen kan beginnen.

Waar loopt het mis?

 • Veel overbelastingsletsels ontstaan door een te snelle opbouw op een lichaam dat nog niet klaar is voor de belasting op dat moment. Kunst is dus om de belastbaarheid eerst te optimaliseren. Geperiodiseerde opbouw, veel afwisseling in de training, zwakke schakels optrainen, zorgen ervoor dat het lichaam zich optimaliseert voor een verdere belasting.

oplossingen!

 • Een korte break nemen. Max 1 à 2 weken.
 • Na deze korte break overgaan tot alternatieve training. De rustperiode is vaak de ideale periode om aan je zwakke schakels te werken en je lichaam sterker te maken.
 • Na langere rust je goed laten begeleiden en de belasting geperiodiseerd opbouwen.
 • Bij overbelastingsblessures is rust vaak niet voldoende. Zwakke schakels in het lichaam moeten specifiek opgetraind worden en de doorbloeding moet gestimuleerd worden.
 • Na blessure is de trainingsopbouw voor jou als speler niet dezelfde als die van je ploegmakkers. Een individuele aanpak met opvolging van de eigen belastbaarheid is hier noodzakelijk.

Beide therapeuten bij Sanostra hebben een specialisatie in de sportkinesitherapie. Wij hebben ons extra bijgeschoold in trainingsbegeleiding en coaching. Door de combinatie van deze specialisaties en onze ervaring in tal van sporten kunnen we jou optimaal begeleiden in aanloop van het nieuwe seizoen.

Geef ons een seintje als je je lichaam wil optimaliseren voor het nieuwe seizoen!

Bram en Liese