top of page

Osteopaat in Sint-Job-in-'t-Goor, Brecht


Welkom bij Sanostra Osteopathie, uw vertrouwde praktijk voor osteopathische zorg in Sint Job, Brecht en omliggende gemeenten. Ons team van deskundige osteopaten staat klaar om u te helpen. Wij bieden persoonlijke zorg en streven naar een optimale gezondheid voor al onze patiënten.

Wij geven om jouw gezondheid! In onze huislijke praktijk bieden we een gastvrije en comfortabele omgeving voor het behandelen van alle soorten fysieke pijn, klachten en beperkingen. Vind de zelfhelende kracht van je lichaam en laat je door ons begeleiden.

Wanneer naar de Osteopaat gaan?


Veel mensen vragen zich af wanneer het verstandig is om een osteopaat te raadplegen. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van uiteenlopende klachten zoals rug- en nekpijn, hoofdpijn, migraine, spijsverteringsproblemen, sportblessures, pré of postoperatieve ondersteuning, stress gerelateerde klachten, ter ondersteuning tijdens en na de zwangerschap, bekkenbodem gerelateerde klachten, ongemakken bij baby’tjes, …

Osteopathie kan ook preventief ingezet worden om uw algehele welzijn te verbeteren. Als u last heeft van chronische pijn of ongemakken, of wanneer acute klachten niet vanzelf overgaan, is een bezoek aan de osteopaat zeker aan te raden.Wij staan klaar om u te helpen en uw klachten te verlichten.

Wat is en doet een Osteopaat?


Osteopathie is een manuele behandelingsvorm die zich richt op het herstellen van de natuurlijke balans en beweeglijkheid van het lichaam. Er wordt verder gekeken dan enkel de symptomen en gezocht naar de onderliggende oorzaak van uw klachten.

Osteopathie is gebaseerd op de kennis van anatomie, fysiologie, pathologie en neurologie. De osteopaat past deze kennis toe op een functionele manier.

Deze holistische benadering zorgt ervoor dat je spieren, gewrichten, lymfe- en zenuwbanen weer optimaal kunnen functioneren. Hierdoor zal niet alleen de pijn vermindert, maar ook de algehele mobiliteit en flexibiliteit verbeteren.

Osteopathie ondersteunt op deze manier de zelfherstellende kracht van je lichaam. Osteopaten behandelen klachten via verschillende systemen:

  • Het osteo-articulaire systeem: beenderen, gewrichten en spieren

  • Het viscerale systeem: organen

  • Het craniale systeem: schedelbeenderen en bovenste nekwervels

 

Een osteopaat behandelt zowel volwassenen als kinderen, sporters, zwangere vrouwen en baby’s. Je kunt er terecht voor een breed scala aan klachten.

Hoe lang duurt een behandeling bij de Osteopaat?


Een osteopathische behandeling begint met een uitgebreid vraaggesprek om uw klachten en medische voorgeschiedenis beter te begrijpen. Dit wordt gevolgd door een lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. De osteopaat beschouwd het lichaam “als één geheel” hierdoor wordt je hele lichaam onderzocht en niet enkel en alleen de plek waar je pijn of ongemak ervaart. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen zal er gevraagd worden om je gedeeltelijk te ontkleden. Nadat de osteopaat de oorzaak van je klacht heeft vastgesteld, begint de eigenlijke behandeling.

Het eerste consult duurt doorgaans 45 à 60 minuten, terwijl een vervolg behandeling ongeveer 30 à 45 minuten in beslag neemt. Tijdens de sessies past de osteopaat verschillende technieken toe die kunnen variëren van heel zacht tot iets steviger, afhankelijk van uw specifieke situatie en behoeften. U kunt een persoonlijke en doeltreffende behandeling verwachten die geheel is afgestemd op uw klachten en noden.

Krijg je een terugbetaling voor een bezoek aan de osteopaat?


Veel mutualiteiten bieden een gedeeltelijke terugbetaling voor osteopathische behandelingen. Het bedrag van de terugbetaling varieert, maar ligt meestal tussen €10 en €12 per sessie, met een maximum aantal sessies per jaar. Voor specifieke vragen omtrent terugbetalingen neemt u best contact op met uw mutualiteit.


Onze locaties


Sanostra Osteopathie biedt haar diensten aan in Sint-Job-in-'t-Goor, Brecht. Gelegen dichtbij de autostrade E19 tussen Antwerpen en Breda. Onze praktijk bevind zich dichtbij de volgende verschillende gemeenten om zo dicht mogelijk bij u in de buurt te zijn. U kunt ons vinden in Brecht, Sint Job, Schoten, Brasschaat, Zoersel, Schilde, 's Gravenwezel en Wuustwezel. Onze praktijken zijn modern en goed uitgerust om u de beste zorg te bieden. Elke locatie beschikt over een team van ervaren professionals die klaar staan om u te helpen. Neem gerust contact op met de dichtstbijzijnde praktijk voor meer informatie of om een afspraak te maken.


Maak een afspraak


Maak een afspraak te maken met een van onze ervaren osteopaten. Wij helpen u graag op weg naar een betere gezondheid. U kunt ons bereiken door te bellen naar [telefoonnummer], een e-mail te sturen naar [e-mailadres] of gebruik te maken van ons online boekingssysteem op [website link]. Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen in onze praktijk.

Afspraak maken
Boswandeling.jpg

Osteopathie tijdens en na de zwangerschap

Onze zachte technieken helpen spanning te verminderen en mobiliteit te verbeteren tijdens en na de zwangerschap.

Osteopathie zwangerschap
Boswandeling.jpg

Sportosteopathie

Voorkom en herstel sportblessures, verbeter prestaties en herstel sneller met sportosteopathie.

Sportosteopathie
Boswandeling.jpg

Gynaecologische osteopathie

Behandel klachten zoals menstruatiepijn en bekkenpijn door de balans in uw lichaam te herstellen.

Gynaecologische osteopathie
Boswandeling.jpg

Algemene osteopathie

Holistische behandelingen voor rugpijn, hoofdpijn en spijsverteringsproblemen, gericht op balans en welzijn.

Algemene osteopathie
Boswandeling.jpg

Baby osteopathie

Zachte technieken voor het behandelen van koliek, reflux en slaapproblemen bij baby's.

Baby osteopathie
Boswandeling.jpg

Osteopathie bij een burn-out

Verlicht spanning en bevorder herstel bij burn-out met onze ontspannende behandelingen.

Osteopathie burn-out
bottom of page